The Great Ocean Road en Melbourne
Onze laatste dagen in Australië zijn aangebroken en we hebben zin om weer eens verder te gaan kijken, want na:
11.663 kilometer te hebben gereden, op tientallen campings te hebben gestaan, een vermogen uitgegeven te hebben aan brandstof, heel veel mooie dingen gezien te hebben (Whitsundays, Uluru-Kata Tjuta etc), lekker gegeten en gedronken te hebben en nog veel meer is het tijd om naar Azië te gaan.
18 mei vliegen we naar Singapore en thuisfront wees gerust, we zijn voorlopig nog lang niet de buurt van Bangkok en als het nog steeds onrustig is gaan we er gewoon niet naar toe, behalve voor de terugreis op 18 augustus dan.
Maar eerst: The Great Ocean Road, and great it is indeed! Het is maar 250 kilometer van Warrnambool naar Torquay, maar we hebben er 3 dagen overgedaan. Om de haverklap staat er weer een bord langs de weg dat er een mooie rotsformatie of iets anders spectaculairs te zien is, om maar een paar dingen te noemen The London Bridge, The Loch Ard Gorge, The Grotto en natuurlijk the 12 Apostles. Het weer zat in het begin niet echt mee, maar werd steeds beter en we hebben zelfs lekker ophet strand gewandeld op onze blote voeten en dat in de herfst! Jullie moeten de foto's maar bekijken, want het is bijna onmogelijk om het te beschrijven.
Daarna: Melbourne. We love Melbourne en we kunnen jullie verklappen, wij vinden het veel leuker dan Sydney. De stad is super relaxt en er hangt een artistieke, alternatieve vibe. We hebben eerst twee nachten in St Kilda gezeten, super fjin hostel trouwens, hersteld ons vertrouwen een beetje en nu zitten we in North Melbourne voor de laatste twee nachten. Tot nu toe hebben we voornamelijk gewoon rondgelopen op straat, want je komt overal wel wat tegen, is het geen Buddha Day dan wel een demonstratie om het homo-huwelijk legaal te maken. Verder zijn we in de Melbourne City Baths geweest, een zwembad uit omstreeks 1850, en we zijn gisteren bij een AFL-game geweest. AFL is Aussie Rules Football en het duurde ons zeker de helft van de wedstrijd om de regels een beetje door te krijgen, maar met hoeveel man ze nu op het veld stonden is ons nog steeds onduidelijk.
Vandaag nog een beetje rondhangen en dan zit het erop, klaar voor het nieuwe avontuur!
Cheers
Hoi avonturiers,
Leuk om jullie verhalen steeds te lezen (soms bijna te proeven). En al die mooie plaatjes. Super. Heel goede reis en lekker blijven genieten van al het moois.
Groeten Marijke
Heb weer erg genoten, veel plezier in Azie!
Groetjuss
Hé Ro,
have fun in Azië! en hou die dekking hoog in Thailand!!
geniet van het laatste deel van je reis!!
chao
U.