Melaka, Port Dickson en Kuala Lumpur
Vanuit Singapore hebben we de bus genomen naar Melaka. Alles ging soepel bij de grensovergang, alleen vond de douanebeamte in Singapore dat Annemarie wel een beetje was veranderd.... je bedoeld haar in een staart en geen make up :-)
Melaka is echt super leuk. We waren er in het weekend en dan is er elke avond een Night Market waar ze allerlei prullaria en lekkere snacks verkopen. Ook is er een optreden van een Chinese dokter met een 'magical kungfu finger', wereldberoemd in Melaka. Hij slaat zijn vinger dwars door de schil van een kokosnoot en moet daarna behandeld worden met magische olie, die alle Chinese toeschouwers dan ook maar al te graag willen kopen. Die geloven echt alles!
Verder is Melaka onder het juk geweest van de Portugezen, de Nederlanders en de Engelsen en kan je daar ook nog het eea van terug zien, zoals het Stadhuys, een poort van een Portugees Fort, wat kerken met Nederlandse grafstenen en een replica van een Portugees Schip. We hebben elke dag iets gedaan, want het was echt veel te warm om overdag meer dan twee stappen het hostel uit te zetten. Gelukkig vonden de rest van de medereizigers dat ook en was het tot in de late uurtjes erg gezellig. Ons hostel zat in Chinatown and that's what Melaka is all about, eten, eten, eten, eten, Chinees, Indiaas, Pakistaans, lokale specialiteiten (Baba-Nyonya, cendol, pineapple tart). Annemarie heeft in Chinatown ook nog haar haar laten knippen door een oude Chinese vrouw voor RM 10, een koopje en het is nog best goed geknipt ook en Robert heeft een birdseye-view gehad van Melaka in een soort pagode.
Na een paar dagen Melaka wilden we wel weer een paar dagen naar het strand. Port Dickson zou een leuke bestemming moeten zijn en het ligt tussen Melaka en KL. We hebben nog nooit in ons leven zo'n saaie badplaats gezien en ons hostel leek op een kruising tussen een schoolkamp en een gevangenis. Nu hebben we er niets op tegen om helemaal alleen op het strand te liggen, maar het strand was nou niet echt alles en de zee best wel vies, dus volgende dag maar gelijk door naar KL.
Kuala Lumpur is een mega grote stad en als Singapore groot en schoon is, is Kuala Lumpur groot en niet zo schoon. We zitten in gedeelte wat Golden Triangle heet, vlakbij de Petronas Towers en wederom een heleboel shoppingmalls. We zijn bij de Petronas Towers geweest, niet er in, zijn veel te lui om op tijd op te staan om een kaartje te bemachtigen, in de superdeluxe shoppingmall bij de Towers rondgestruind om een beetje af te koelen van de hitte, verder in Chinatown, we hebben waterpijp gerookt, natuurlijk heel lekker gegeten en Annemarie heeft zojuist door een stuk of honderd Dr. Fish de dode huidcellen van haar voeten laten eten.
Morgen gaan we naar de oostkust, richting Cherating en de Perhentian Islands. Hopelijk kunnen we daar lekker op het strand liggen.
Cheers
wat een heeerlijk leventje zo!!!!! .. echt helemaal super!!!! veel plezier! x
Aaaaaah.. wat zalig!
Zo fantastisch dat jullie dit samen aan het doen zijn.. en al dat lekkere eten.. mmmmm!
Ik hoop met jullie mee voor een schoon strand.. schrale troost nu je niet op lowlands kunt zijn..
Dikke kus uit NL! 15graden, winderig, maar wel een schraal zonnetje.. pfff.. en dat noemen ze mei.
bye x
hoe is het met jullie in het mooie Maleisie.
al in het donkere regenwoud geweest, jullie genieten zo van al dat lekkere eten, dat het ook gezond is om te bewegen puf puf
groetjes uit het regenachtige Geldermalsen
uuuhhhh ik wil niet zeiken, maar dat doe ik nou eenmaal graag....vinden jullie het niet tijd om jullie groet te veranderen in iets aziatisch... Haha. Klinkt allemaal erg goed, toch ben ik blij met ons klimaar hier. Haha.
Kuzzz
Hé Ro,
wat een zwaar leven, zo voor geen goud met je willen ruilen.... just kiddin' klinkt relaxt allemaal. leeft het WK daar ook een beetje of zijn het allemaal kungfu-fighters.... have fun!
U.